Innoenergy Investment Round 2017

Innoenergy Investment Round 2017

Organizátori Innoenergy

Popri súťaži PowerUp!, určenej pre začínajúcich podnikateľov, vyhlasuje európska energetická platforma InnoEnergy ďalší podporný program. Investment Round 2017 je určený pre stredne veľké firmy a korporácie, ktoré doň môžu prihlásiť inovatívne projekty zamerané na využívanie udržateľnej energie s plánovaným uvedením produktu alebo služby na trh do 5 rokov. InnoEnergy ponúka firmám pomoc vďaka svojej európskej sieti 160 partnerov, znalosť medzinárodného trhu aj zákazníkov. Finančná investícia pre prihlásené projekty môže dosiahnuť až 5 miliónov eur. Uzávierka prihlášok je 23. októbra 2017.

InnoEnergy ako vedúca európska inovačná platforma pre podporu manažmentu trvalo udržateľnej energie,  hľadá  pre zapojenie do svojho investičného programu Investment Round 2017 inovatívne projekty z nasledujúcich oblastí: 

  • obnoviteľné energie
  • alternatívne energie
  • čistá fosílna energia
  • spoľahlivá jadrová energia
  • udržateľná spotreba energie v domácnostiach a v priemysle
  • efektívne skladovanie a distribúcia energie
  • inteligentné domy, budovy a mestá
  • energetická bezpečnosť.

Podmienkou pre prihlášku je, aby riešenie fungovalo spoľahlivo za simulovaných, ale realistických podmienok a aby implementujúce organizácie vytvorili medzinárodné konzorcium s 3 - 7 členmi z aspoň dvoch európskych krajín. V prípade, že firma ešte nemá partnerov, avšak disponuje dobrým a dômyselným nápadom, môže sa obrátiť na InnoEnergy, ktorá jej vďaka službe „Vyhľadávanie obchodných partnerov“ pomôže nájsť potenciálnych spojencov. InnoEnergy bude v takom prípade od firiem potrebovať profesionálne podkladové materiály, vyplnenie dokumentov a absolvovanie on-line seminárov na podporu zostavovania tendra.

Prostredníctvom InnoEnergy je možné v závislosti od potenciálu projektu financovať 20 - 80 % predložených detailných celkových nákladov. Doteraz podporené projekty získali investície vo výške od 100-tisíc do 4-5 miliónov eur. Investičný program Investment Round je k dispozícii priebežne, termínom prihlášok pre rok 2017 je 23. október.

Od spustenia Investment Round v roku 2011 investovala platforma InnoEnergy celkovo 170,5 milióna eur do vývoja 90 produktov, 3 výrobných závodov, 77 patentových prihlášok a prepojenia 323 organizácií. Cieľom programu je čo najrýchlejšie a najefektívnejšie implementovať európsky Strategický plán pre energetické technológie (SET Plan), zameraný na udržateľnosť a ochranu životného prostredia.

Podrobná výzva na predloženie návrhov:

https://investmentround.innoenergy.com

 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia