Infografika: Veda v Pohode

— Zuzana Vitková, Frédérique Hazéová

Kde nájdete témy blízke vede na najväčšom slovenskom hudobnom festivale? Spravili sme pre vás malý výber podujatí, ktoré súvisia s vedou a vzdelávaním a na ktoré sa chystáme aj my.

Infografika: Veda v Pohode

Autor: Frédérique Hazéová

Vedecké občerstvenie, nájdete v rámci tohtoročnej Pohody na piatich rozličných stanovištiach, ktoré sme zoradili do nasledujúcej „mapky“.

Prednášky sú rozdelené podľa jednotlivých dní a miesta konania. Ak sa chcete o téme dozvedieť viac, stačí sa prekliknúť na domovskú stránku organizátora, alebo na samotný program festivalu.

Priamo vede sa najviac venuje stan časopisu .týždeň. Ak vás zaujíma, čo robí fyzik v CERN-, môžete to zistiť na vedeckej diskusii Martina Mojžiša. Rozprávať sa bude s Vladimírom Černým, ktorý tam pracoval na viacerých experimentoch. Keďže sám moderátor je teoretický fyzik a vysokoškolský učiteľ, môžete si byť istí „na atóm“ presnými otázkami k veci. Vedec a zároveň redaktor .týždňa bude moderovať aj diskusiu s menej popisným názvom: Čo robí chemik keď robí chémiu?

Vedecký program s deťmi budete môcť absolvovať v stane s príznačným názvom, Family park. Ak neviete, ako svojim deťom vysvetliť Newtonove pohybové zákony či teórie Stephena Hawkinga, nechajte to na ich rovesníčku "Nelli", ktorá je hlavnou postavou opery Stručné dejiny vesmíru.

Opera má v sebe aj prvky folklóru, či odkazy na popkultúrne hudobné diela, a tak sa snáď nebudete nudiť, ani keď už všetkým vedeckým faktom rozumiete.

Svoje zastúpenie bude mať na Pohode aj Európska komisia. V EÚ info zóne sa dozviete napríklad o úspešných projektoch z programu Erazmus+, alebo sa môžete zúčastniť globálneho workshopu Moderné divy sveta. Ten organizuje občianske združenie GLEN, zamerané na globálne vzdelávanie a rozvojovú spoluprácu.

––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Zabudli sme spomenúť nejakú prednášku, ktorá sa týka vedy a vzdelávania? Upozornite nás prosím v komentároch. Ďakujeme :)

Odporučiť e-mailom

Komentáre

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia