Výzva pre priemyselné výskumno-vývojové centrá je otvorená

— Lenka Uherová

Výskumná agentúra vyhlásila 3. februára výzvu na predkladanie žiadostí o nenávratný finančný príspevok na podporu Priemyselných výskumno-vývojových centier. Účelom výzvy je prostredníctvom spolupráce výskumných a podnikateľských organizácií podporiť uplatnenie výsledkov výskumu v praxi a stimulovať rast súkromných investícií do výskumu.

Výzva pre priemyselné výskumno-vývojové centrá je otvorená

Ilustračná fotografia, zdroj: flickr.com/ Hometown Beauty

Výzva má podporiť nové alebo existujúce výskumné centrá – partnerstvá tematicky príbuzných organizácií s jasne definovanou výskumnou stratégiou, ktorej cieľom je nielen vysoká miera originality a inovatívnosti realizovaného výskumu a výsledného produktu, a teda ďalší rozvoj firmy ako nositeľa projektu, ale aj zapájanie sa do medzinárodných aktivít výskumu a vývoja, prilákanie zahraničných odborných pracovníkov, reintegrácia slovenských odborníkov pôsobiacich v zahraničí.

Podporené budú len projekty zamerané na priority RIS3 SK materiálový výskum a nanotechnológie, informačno-komunikačné technológie, biotechnológie a biomedicínu, pôdohospodárstvo a životné prostredie, vrátane moderných chemických technológií šetrných k životnému prostrediu, udržateľnej energetiky a energií.

Žiadatelia o príspevok musia pochádzať z podnikateľského sektora vedy a výskumu. O príspevok sa v tejto výzve žiadatelia nemôžu uchádzať sami. Partnermi môžu byť neziskové výskumné organizácie, SAV, vysoké školy, štátne výskumné organizácie a podniky.

Na výzvu bolo zo zdrojov Európskej únie vyčlenených dvesto miliónov eur, pričom minimálna výška príspevku na projekt je jeden milión eur a maximálna výška je sedem miliónov eur.

Výzva je otvorená do vyčerpania celkovej alokácie vyčlenených finančných prostriedkov. Prvé kolo hodnotenia projektov sa začne 31. marca, do kedy sú oprávnení žiadatelia povinní predložiť svoje žiadosti o pridelenie dotácie. V prípade nevyčerpanie celkovej alokácie, bude možné sa o dotáciu uchádzať až do 31. mája 2016.

Ďalšie informácie o výzve nájdete na stránke OP VaI, ako aj na internetovej stránke Výskumnej agentúry.

Odporučiť e-mailom

Komentáre

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia