SAVinci FRANCE: Baptiste Gaultier

SAVinci FRANCE: Baptiste Gaultier

Organizátori Francúzsky inštitút na Slovensku

Miesto konania Galéria Francúzskeho inštitútu, Sedlárska 7, Bratislava

— Zobraziť na mape

Aj v novembri budete môcť navštíviť špeciálnu francúzsku verziu vedeckej kaviarne SAVinci. V štvrtok 6. novembra sa na tomto dozviete viac o "digitálnej výrobe". Hosťom kaviarne bude totiž mladý francúzsky R&D inžinier Baptiste Gaultier, absolvent francúzskej Ecole Supérieure des Télécommunications (Sup Télécom) v Rennes.

V rámci svojej prednášky návštevníkom priblíži rôzne techniky digitálnej výroby a s tým súvisiace programové vybavenie. Ocitli sme sa totiž v dobe, v ktorej si ľudia vďaka digitálnym riešeniam, ako sú 3D tlačiarne či laserové rezacie stroje a podobne, dokážu sami zhotoviť predmety, ktoré potrebujú. O tomto, ale aj o možnostiach, ďalších výhodách a perspektívach digitálnej výroby bude hovoriť Baptiste Gaultier, učiteľ, surfer, tvorca webových stránok, softvérových riešení, autor vzdelávacieho kurzu cez internet (MOOC) a spoluzakladateľ združenia FabLab v Rennes.

Vedecká kaviareň SAVinici FRANCE sa koná v súvislosti so založením založením prvého FabLabu (dielne digitálnej výroby) na Slovensku (www.fablab.sk), ktorého otvorenie bude 4. novembra o 13.00 hod. v priestoroch Fakulty informatiky a informačných technológií STU. Francúzsky inštitút na Slovensku ho zriaďuje spolu s hlavným mestom Bratislavou, Centrom vedecko-technických informácií SR a Fakultou informatiky a informačných technológií STU.

Vedecká kaviareň SAVinici FRANCE bude simultánne tlmočená do slovenčiny, moderovať ju bude Nora Gubková.

Vstup je voľný.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia