Veda v CENTRE: Minerálne vody na Slovensku

Veda v CENTRE: Minerálne vody na Slovensku

Organizátori Centrum vedecko-technických informácií SR , Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti , Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Miesto konania Kongresová sála Centra vedecko-technických informácií SR na 2. poschodí

— Zobraziť na mape

Vo štvrtok, 26. mája 2016 o 17.00 hod. sa opäť uskutoční vedecká kaviareň, ktorá bude diskutovať o o tom, ako a prečo vznikajú minerálne vody a ako ich vieme využívať. Podujatie sa koná v Centre vedecko-technických informácií SR.

Prírodná minerálna voda sa odlišuje od obyčajnej podzemnej vody nielen svojim chemickým zložením, ale aj obsahom stopových prvkov, plynov a teplotou. Čím sa od seba odlišujú a ako vznikajú napríklad vajcovka, smradľavka, kyselka, či šťavica, a kedy hovoríme o minerálnej vode ako o termálnej, objasní geológ RNDr. Dušan Bodiš, CSc. K otvoreným pokladom Zeme patria minerálne vody, ktoré majú rozmanité balneologické účinky.

Ako sa vykonáva ochrana všetkých uznaných kúpeľných zdrojov, vysvetlí v prednáške Minerálne vody na Slovensku predsedníčka Štátnej kúpeľnej komisie na Ministerstve zdravotníctva SR, doc. Ing. Jarmila Božíková, PhD.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia