Technika

Renewable Energy and Energy Efficiency in Industrial Processes

Organizátori Ústav materiálov a mechaniky strojov SAV , INNOVMAT, European Knowledge Alliance e-nspiration

Miesto konania Centrum vedecko-technických informácií SR, Lamačská cesta 8/A, Bratislava

— Zobraziť na mape

Seminár poznatkovej aliancie e-nspiration a akadémie INNOVMAT-u „Obnoviteľné zdroje energie a energetická účinnosť priemyselných procesov“ sa predstaví súčasný vývoj v oblasti efektívneho využívania obnoviteľných zdrojov energie a s ním súvisiaci transfer poznatkov do priemyselnej praxe.

Účastníkom podujatia budú predstavené unikátne možnosti využívania obnoviteľných zdrojov energie v obytných, ale aj kancelárskych priestoroch, a to prostredníctvom využitia stropných vykurovacích/chladiacich panelov z penového hliníka vyvinutých na Ústave materiálov a mechaniky strojov SAV. V experimentálnej hale v Bratislave bolo s finančnou podporou z Európskeho fondu regionálneho rozvoja vybudované testovacie laboratórium (Smart Grid), ktoré budú môcť účastníci po ukončení odborného programu navštíviť. Laboratórium je vybavené 29 kW fotovoltaickou elektrárňou, koncentrovanými termo-solárnymi panelmi, tepelným čerpadlom pre konverziu geotermálnej energie zo štyroch 100 m hlbokých geotermálnych vrtov, akumulačnými zásobníkmi tepla a pokročilým riadiacim systémom umožňujúcim testovať energetickú efektivitu rôznych spôsobov výroby, uskladňovania a spotreby energie získanej z obnoviteľných zdrojov, ako aj rôzne možnosti konverzie slnečnej a geotermálnej energie na energiu elektrickú, teplo a chlad.

Toto podujatie je tiež dobrou príležitosťou pre vytváranie nových partnerstiev na úspešnú vedeckú a priemyselnú spoluprácu v rámci prípravy projektov nedávno zahájeného programu HORIZONT 2020.

V prípade záujmu je potrebné sa na seminár čo najskôr zaregistrovať. Účasť na seminári je bezplatná.

Registračný formulár, predbežný program seminára, ako aj základné informácie o pozvaných prednášateľoch nájdete na oficiálnej stránke podujatia. 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia