Univerzitná regata 2014

Organizátori Slovenská technická univerzita v BA

Miesto konania Námestie M. R. Štefánika, Bratislava

— Zobraziť na mape

Pravdepodobne ste už počuli o slávnych pretekoch osemveslíc medzi Oxfordskou a Cambridgeskou univerzitou, ktoré sú vo Veľkej Británii prestížnym podujatím. Možno však neviete, že aj na Slovensku sa táto tradícia začala minulý rok budovať. V sobotu 3. mája sa tak na Námestí M. R. Štefánika pri nákupnom centre Eurovea uskutoční už druhý ročník Univerzitnej regaty Bratislava.

Súťažiť budú medzi sebou posádky zostavené zo študentov a zamestnancov Slovenskej technickej univerzity, Univerzity Komenského a Ekonomickej univerzity. Preteky sa začnú o 15.00 hod. poniže Devína. Diváci ich budú môcť sledovať na obrazovke pri Eurovei a cieľový súboj si budú môcť pozrieť na vlastné oči priamo z brehu.

Preteky budú dopĺňať aj sprevodné podujatia, keďže Univerzitná regata Bratislava sa koná v rámci Dňa bratislavských vysokoškolákov. Študentské družstvá budú môcť zápoliť aj v tzv. Malej regate (veslovanie na trenažéroch) a v minifutbale. V prípade záujmu je však potrebné svoj tím zaregistrovať na oficiálnej stránke podujatia do 20. apríla. 

Súťažiť budú môcť aj šikovní fotografi, pokiaľ do 10. mája 2014 zašlú minimálne tri fotografie z tejto udalosti. Ďalšie podrobnosti o sprievodnom programe nájdete na webe podujatia. 

Popoludní sa o 13.00 hod. začne na Námestí M. R. Štefánika kultúrny program, v rámci ktorého vystúpia napríklad vysokoškolské súbory Technik (STU), Gymnik (UK) a Ekonóm (EU), no so svojimi vystúpeniami sa predstavia aj ďalšie školy. Po kultúrnom programe bude o 16.00 hod. nasledovať odovzdávanie cien.

Pre ďalšie informácie a podrobnosti o podujatí navštívte jeho oficiálnu webovú stránku. 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia