Festival vedeckých filmov

Festival vedeckých filmov

Organizátori Centrum vedecko-technických informácií SR

V novembri sa v Bratislave po prvý krát uskutoční Festival vedeckých filmov, ktorý organizuje Centrum vedecko-technických informácií SR v rámci projektu PopVaT – popularizácia vedy a techniky na Slovensku. Jednou z inšpirácií tohto podujatia je festival populárno-vedeckých filmov CineGlobe - Festival International de Films au CERN

Festival vedeckých filmov má za cieľ ukázať verejnosti, že veda nie je niečím vzdialeným a neprístupným či nebodaj nudným. Veda sa neustále rozvíja, je dynamická a atraktívna a každý si v nej môže nájsť to svoje. Organizátori sa preto pokúsia divákom ponúknuť to najzaujímavejšie čo sa deje v oblasti prírodných, technických či humanitných vied. Filmoví nadšenci sa zas môžu tešiť na najzaujímavejšie filmy, ocenené  prestížnymi cenami zo zahraničných festivalov, ako aj na filmy a relácie, ktoré sa do slovenských kín a televízie bežne nedostanú.

Podujatie bude dotvárané aj bohatými sprievodnými aktivitami, v rámci ktorých sa účastníci budú môcť zúčastniť vedeckých prednášok na zaujímavé témy či diskusií, kde sa od vedcov a filmových odborníkov budú môcť dozvedieť niečo viac o zaujímavom spôsobe spracovania vedeckých tém. Festival budú tiež sprevádzať výstavy a rôzne interaktívne inštalácie.

Ambíciou organizátora Filmového vedeckého festivalu je zaradiť sa medzi špičkové filmové festivaly zamerané na prezentáciu vedecko-populárnych filmov a vytvoriť tak priestor, kde by sa filmový a vedecký svet so širokou verejnosťou spolu stretávali a komunikovali.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia