Lekárstvo

Košický kurz extrapyramidových ochorení

Organizátori Lekárska fakulta UPJŠ

Miesto konania DoubleTree by Hilton, Hlavná, Košice

— Zobraziť na mape

V dňoch 12.-13. mája 2016 sa v Košiciach koná Košický kurz extrapyramidových ochorení, na organizovaní ktorého sa podieľa Neurologická klinika Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach a UNLP Košice spolu s Extrapyramídovou sekciou Slovenskej neurologickej spoločnosti a International Parkinson and Movement Disorder Society.

Témou podujatia je široký praktický úvod do problematiky extrapyramidových ochorení, ktoré sa venujú Parkinsonovej chorobe, trasu a iným mimovoľným pohybom, pričom pôjde o vôbec prvý komplexný kurz tohto typu na Slovensku, ktorého sa zúčastní cca 200 účastníkov zo 16 krajín Európy a Ázie.

Prednášať budú 18 odborníci z 8 krajín sveta, pričom ide o medzinárodne rešpektované osobnosti v danej oblasti. Prednášky budú venované fenomenológii a praktickým postupom v diferenciálnej diagnostike a liečbe extrapyramidových ochorení vrátane najmodernejších postupov. Skupina týchto chorôb pacienta často nielen vyraďuje z bežného života, ale môže byť aj výrazne invalidizujúca a znamená vysoké socioekonomické bremeno pre spoločnosť.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia