Katolícka univerzita v Ružomberku
Sektor vysokých škôl

Katolícka univerzita v Ružomberku

Univerzita činnosť uskutočňuje najmä v oblasti historických, humanitných, pedagogických, prírodných, sociálnych a zdravotníckych vied, ale aj v oblasti umenia, ekonómie, manažmentu a práva.

Štruktúru tvoria Filozofická fakulta, Pedagogická fakulta, Teologická fakulta, Fakulta zdravotníctva.

Univerzita publikuje Informačné časopisy: Kuriér Katolíckej univerzity, Rozhľadenie, odborné časopisy: Disputationes Scientificae Universitatis Catholicae In Ružomberok, Verba Theologica, Zdravotnícke štúdie, študentské časopisy: Boromeo, Brázda, ZUMAG.

Výskumná činnosť univerzity spočíva v riešení projektov ako napr. On What There Is: Varieties of Realism and Their Influence on Science-Religion Dialog. Cirkev skúma pomocou svojich katolíckych univerzít a pomocou ich humanistického a vedeckého dedičstva tajomstvá človeka a sveta, a preniká ich svetlom darovaného zjavenia. Cťou a zodpovednosťou katolíckej univerzity je venovať sa bez výhrad veciam pravdy. To je jej vlastný spôsob ako slúži dôstojnosti človeka a súčasne poslaniu Cirkvi. Katolícka univerzita sa oveľa viac vyznačuje slobodným hľadaním celej pravdy o svete, o človeku a Bohu.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia