Paneurópska vysoká škola
Sektor vysokých škôl

Paneurópska vysoká škola

Paneurópska vysoká škola (PEVŠ) bola založená v roku 2004 ako súkromná vysoká škola s pôvodným názvom Bratislavská vysoká škola práva. Od akademického roka 2010/2011 má názov Paneurópska vysoká škola.

PEVŠ má v súčasnosti päť fakúlt – Fakulta práva, Fakulta ekonómie a podnikania, Fakulta masmédií, Fakulta informatiky a Fakulta psychológie.

Medzi priority vedeckej činnosti patrí aj vedecko-pedagogická práca; priebežne sa aktualizuje obsah výučby, zvyšujú sa požiadavky na vedecké časti individuálnych študijných plánov doktorandov a v neposlednom rade ide aj o vyhľadávanie talentovaných študentov a ich zapájanie sa do vedeckej práce formou študentskej vedeckej a odbornej činnosti. V centre pozornosti je aj vedecko-popularizačná, vedecko-organizačná a vedecko-praktická činnosť.

Hlavnou úlohou zostáva posilňovanie integrovania úspešne sa rozvíjajúcich súčastí vedy a taktiež rovnomernejšieho podielu akademických zamestnancov školy na výskumnej a publikačnej práci. Súčasťou výskumu sú projekty ako napríklad Zvyšovanie kvality manažmentu Centra transferu poznatkov do praxe či Výskum obetí kriminality na Slovensku.

Škola vydáva časopis Paneurouni a vedecké časopisy Notitiae ex Academia Bratislavensi Iurisprudentiae, Ekonómia a podnikanie a Creative and Knowledge Society.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia