Slovenské firmy sa môžu zapojiť do najväčšej európskej súťaže pre startupy v oblasti energetiky a získať až 150-tisíc eur

— Jakub Uhlík

Účasťou v súťaži môžu slovenské firmy získať financovanie a podporu v raste. Štartovná investícia pre každý vybraný projekt môže dosiahnuť až 150 000 eur

Slovenské firmy sa môžu zapojiť do najväčšej európskej súťaže pre startupy v oblasti energetiky a získať až 150-tisíc eur

V rokoch 2015 a 2016 sa súťaž konala pod názvom KICKOff by InnoEnergy. Sledujte nás na sociálnych médiách Facebook a Twitter a pozrite si Grand Finale 2016.

 Súťaž ponúka inovátorom obrovskú príležitosť na zrealizovanie a rozvíjanie projektov a tiež možnosť začať vystupovať na globálnom trhu.

„Súťaž PowerUp! je platformou pre prezentáciu nápadov, ktoré by inak mohli zostať bez povšimnutia. Je veľkým prínosom pre rozvoj inovácií v oblasti udržateľnej energie v strednej a východnej Európe. Víťazné technológie a iné nápady, ktoré bude možné implementovať, pomôžu Európe pri ochrane životného prostredia a taktiež môžu mať, po komercializácii s pomocou InnoEnergy, globálny dopad,“  hovorí Jakub Miler, CEO InnoEnergy Poland Plus, ktorá organizuje súťaž.

„Slovensko má čo ponúknuť, čo sa týka energetických riešení a inovatívnych technológií. Dôkazom toho sú špičkové firmy, ktoré sa presadili na európskom alebo globálnom trhu, ale aj startupy v skorej fáze vývoja, u ktorých ešte len môžeme očakávať prudký rast a expanziu,“ hovorí Peter Kolesár, CEO konzultačnej firmy Neulogy, ktorá je zároveň zástupcom InnoEnergy na Slovensku.

PowerUp! poskytuje startupom početné príležitosti a otvára mnoho dverí. Tento fakt môžu potvrdiť minuloroční víťazi: PolarSol z Estónska, PleioneEnergy z Grécka, GreenerGizer z Maďarska ako aj Bin-E z Poľska.

Výhercovia súťaže získajú finančné odmeny, ako aj prístup do prestížneho akcelerátora Highway® by InnoEnergy, kde budú môcť transformovať myšlienky a projekty na trhové produkty. Akcelerátor ponúka mladým podnikateľom okrem prístupu k znalostiam a vedomostiam obrovskú podporu pri vývoji a ochrane produktu, vstupe na trh, formovaní tímu, či prístup k predštartovnému financovaniu. Taktiež umožňuje trvalý prístup k 150 najväčším partnerom pôsobiacich v energetickom priemysle, čo zjednodušuje a urýchľuje vstup na globálny trh.

Veľkému finále v Budapešti a pätnástim regionálnym finále budú predchádzať intenzívne workshopy. Tímy budú mať príležitosť popracovať na detailoch svojich projektov a odprezentovať ich expertom a investorom. Takéto stretnutia sú jedinečnou príležitosťou nadviazať obchodné kontakty a vzbudiť pozornosť médií, a tak prispieť k budovaniu silnej pozície na trhu udržateľnej energie v našom regióne.

„Náš primárny zámer je podporovať inovácie v sektore energetiky. Túto podporu poskytujeme na každej úrovni rozvoja, počínajúc myšlienkou a končiac dodaním výsledného produktu príjemcom. Vďaka našej sieti partnerstiev budujeme prepojenia v celej Európe, spájajúc absolventov vysokých škôl so zamestnávateľmi, vynálezcov s priemyslom a vedcov s firmami,“ vysvetľuje Jakub Miler.

Súťaž PowerUp!  každým rokom dynamicky rastie. Aktuálne sa tretieho ročníka súťaže organizovanej platformou InnoEnergy môžu zúčastniť firmy z 23 krajín strednej a východnej Európy (Bulharsko, Albánsko, Chorvátsko, Arménsko, Bosna a Hercegovina, Česká republika, Estónsko, Macedónsko, Grécko, Gruzínsko, Maďarsko, Moldavsko, Čierna Hora, Srbsko, Litva, Lotyšsko, Turecko, Ukrajina, Poľsko, Cyprus, Slovensko, Slovinsko a Rumunsko). Pre zapojenie sa do súťaže je potrebné prihlásiť sa s projektom súvisiacim s udržateľnou energiou, vytvoriť tím, mať nachystaný prototyp a vyplniť formulár na webstránke súťaže powerup.innoenergy.com

Svoje nápady môžu firmy zasielať od 19. júna do 11. septembra 2017. Pre účasť v súťaži je potrebné vyplniť formulár dostupný na www.powerup.innoenergy.com.

V prípade akýchkoľvek otázok kontaktujte innoenergy@neulogy.com

Odporučiť e-mailom

Komentáre

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia