Katedra chémie FBaP SPU
Fakulta biotechnológie a potravinárstva SPU Sektor vysokých škôl

Katedra chémie FBaP SPU

Medzi hlavné priority výskumu Katedry chémie patrí napríklad bezpečnosť potravín a potravinových surovín vo vzťahu k metalickej kontaminácii pôd, vplyvu priemyselných imisií resp. starých environmetálnych záťaží vo vytypovaných lokalitách Slovenska, ako aj k rôznej úrovni metalickej záťaže pôd v modelových podmienkach. Predmetom výskumu katedry je aj problematika využitia biokalu a možnosti jeho aplikácie v poľnohospodárstve. Ďalšou oblasťou výskumu sú vzťahy medzi obsahom vybraných nutričných látok a chemoprotektívnych zlúčenín s antioxidačným resp. antikarcinogénnym účinkom a obsahom rizikových kovov v konzumných častiach potravinových surovín rastlinného pôvodu (vybrané druhy zeleniny, strukoviny, zemiaky, pseudocereálie alebo drobné lesné ovocie) a vybraných druhov potravín (technologicky spracované zeleninové výrobky, rôzne druhy slovenských vín, cereálne výrobky).

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia