Ústav anorganickej chémie SAV
Slovenská akadémia vied Štátny sektor

Ústav anorganickej chémie SAV

Predmetom výskumu ústavu sú najmä vzťahy medzi zložením, vlastnosťami a štruktúrou anorganických látok, predovšetkým progresívnych keramických materiálov, taveninových sústav a hydrosilikátov, javy a chemické reakcie v anorganických sústavách a na ich fázových rozhraniach, termodynamika viaczložkových sústav či vývoj a aplikácia teoretických a experimentálnych metód určovania štruktúry a vlastností látok.

Ústav sa člení na vedecko-výskumné oddelenia: Oddelenie keramiky, Oddelenie hydrosilikátov, Oddelenie taveninových sústav, Oddelenie teoretickej chémie a Spoločné laboratórium pre výskum skla Ústavu anorganickej chémie a Trenčianskej univerzity v Trenčíne.

Ústav rieši viacero národných i medzinárodných projektov ako napr. Alternatívne materiály a zariadenia pre komponenty do púmp, Keramické nanokompozity pre aplikácie v extrémnych prostrediach či FUNEA - Nitridové materiály s funkčnými vlastnosťami pre aplikácie v energetike.

V prípade záujmu o spoluprácu, kontaktujte Kanceláriu pre transfer technológií, poznatkov a ochranu duševného vlastníctva Slovenskej akadémie vied.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia