Do súťaže Startupawards sa opäť môžu prihlásiť aj vedci

— Zuzana Vitková

Startupové oscary“ sa budú odovzdávať 22. novembra, ale na rozdiel od tých filmových sa do nich ešte máte šancu zapojiť.

Do súťaže Startupawards sa opäť môžu prihlásiť aj vedci

Vincent Touquet prezentuje víťazný vedecký startup minueho roku, Aspace, foto: Zuzana Tvarošková

V treťom ročníku súťaže venovanej začínajúcim inovatívnym firmám majú vedci so záujmom preraziť v biznise opäť vlastnú kategóriu.  Startupy a projekty pochádzajúce z oblasti výskumu a vývoja budú porotou hodnotené samostatne v kategórii SCIENCE. Okrem nej sa bude súťažiť aj v umeleckej oblasti (kategória ART & DESIGN), oblasti klasických internetových startupov (kategória DIGITAL), ako aj technologických non-profit projektov (kategória SOCIETY).

Uzávierka prihlášok do súťaže je 1. 11. 2013. Prihlásiť sa môžete tu  

Startup Awards.SK organizuje spoločnosť Neulogy s podporou partnerov, ako sú KPMG, ZSE, Tatra Banka, Telefónica, , ESET, Monogram, Profesia, Bakery Tillya ďalších. Ide o vyvrcholenie takzvanej startupovej sezóny a predstavenie začínajúcich firiem v oblasti moderných technológii na Slovensku.

Čo môžete získať?

Finalisti budú mať možnosť prezentovať svoje firmy pred investormi a partnermi a ukázať sa širšej verejnosti prostredníctvom médií, ktoré sa podujatia zúčastnia.
„Firmy, ktoré sa minuloročných StartupAwards.SK zúčastnili, odvtedy získali kumulatívne financovanie vo výške viac ako 3 milióny eur. O podujatí aj samotných účastníkoch vyšlo v médiách niekoľko desiatok článkov a reportáži,“ hovorí organizátorka StartupAwards.SK, Michaela Jacová.

Výhercovia jednotlivých kategórii získajú cenné know-how v podobe na mieru šitého pobytu v jednom zo svetových technologických a inovačných centier a balíčkov služieb v oblasti biznis developmentu, marketingu, auditu a ďalších oblastí od partnerov súťaže.

„Víťazi z minulého ročníka celkom pekne zužitkovali svoje ceny a využili ich presne na ten účel, ktorý sme vytvorením flexibilných, na mieru šitých ciest sledovali,“ hovorí Michaela Jacová.  „Dve firmy cestovali do Silicon Valley, jedna firma na najväčšiu biotechnologickú konferenciu v Európe a zároveň na prezentáciu pred potenciálnym investorom. Jednu firmu cesta ešte len čaká, a to konkrétne na prestížny tech festival SXSW v texaskom Austine. Pre všetkých to znamenalo posun dopredu, získanie dôležitých kontaktov, cennej spätnej väzby na svoje produkty a technológiu. Za všetky úspechy spomeniem fakt, že sa jednému z minuloročných víťazov podarilo vďaka výhre získať investíciu,“ popisuje aktivity víťazných startupov po skončení súťaže Michaela Jacová.

Najlepší vedecký startup minulého roku

Minuloročným víťazom v kategórii SCIENCE sa stal startup s názvom A*Space. Aplikácia dokáže identifikovať baktérie v ľudskom organizme pomocou relatívne lacného biočipu,  ktorý sa môže vložiť napríklad do smartfónu. Takáto diagnostika trvá menej ako pol hodinu, čo je podstatne kratšie, ako čas potrebný pri klasických metódach.
„A*Space sa momentálne volajú Vestigen. V rámci výhry cestovali na najväčšiu biotechnologickú investorskú konferenciu BioTrinity v Londýne a následne na stretnutie s potenciálnym investorom v Južnej Amerike,“ informuje o posune najlepšieho vedeckého startupu minulého roku Michaela Jacová.
 
Veľké finále

Finále Startup Awards.SK 2013 sa bude konať v piatok, 22. novembra 2013, v Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava v Bratislave za účasti zahraničných hostí (USA, Veľká Británia, Nemecko, Fínsko a iné). Organizátori takisto očakávajú, že podujatia sa zúčastnia investori z Európy a USA, zástupcovia nadnárodných technologických firiem, univerzít a zástupcovia verejného sektora.
Podujatia sa môžu zúčastniť aj nesúťažiaci, ktorých zajímajú startupy, inovácie a nápady otvorených hláv. Vstupenky na podujatie, na ktorom okrem startupistov vystúpia aj inšpiratívny spíkri, si budete môcť zakúpiť od 2.novembra.

Odporučiť e-mailom

Komentáre

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia