Človek a spoločnosť

Kognícia a umelý život XIII

Organizátori Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK , Filozofický ústav SAV , Fakulta informatiky a informačných technológií STU , Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Slovenská spoločnosť pre umelú inteligenciu

Miesto konania Stará Lesná, Vysoké Tatry, Kongresové centrum ACADEMIA

— Zobraziť na mape

Vedecká interdisciplinárna konferencia vytvára priestor na prezentáciu výsledkov práce odborníkov z Čiech a Slovenska, ktorí sa zaujímajú o rôzne aspekty a metódy skúmania kognície, či už v živých alebo umelých systémoch. Vítané sú príspevky z relevantných kognitívnych disciplín ako sú filozofia, kognitívna psychológia, umelá inteligencia, lingvistika, neurovedy, kognitívna antropológia a ďalšie. Cieľom konferencie je podnietiť odborné diskusie, hľadať styčné body a oblasti spolupráce v tejto dynamicky sa rozvíjajúcej interdisciplinárnej oblasti poznávania.

Vítané sú príspevky z relevantných kognitívnych disciplín ako sú filozofia, kognitívna psychológia, umelá inteligencia, lingvistika, neurovedy, kognitívna antropológia a ďalšie. Cieľom konferencie je podnietiť odborné diskusie, hľadať styčné body a oblasti spolupráce v tejto dynamicky sa rozvíjajúcej interdisciplinárnej oblasti poznávania.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia