Dejiny

Tutanchamon - Jeho hrobka a poklady

Organizátori Ústav orientalistiky SAV , JVS GROUP

Miesto konania Incheba Expo Bratislava, Viedenská cesta 3-7, Bratislava-Petržalka

— Zobraziť na mape

V bratislavskej Inchebe si až do konca novembra môžete prehliadnuť Tutanchamonovu hrobku tak, ako bola objavená pred takmer 100 rokmi Howardom Carterom. Výstava obsahuje viac ako 1000 verných replík predmetov z hrobky, ktoré sú rozmiestnené na tých istých miestach, na ktorých pôvodne ležali, vrátane zlatej posmrtnej masky Tutanchamona a jeho pozláteného sarkofágu.

Návštevníci výstavy obdržia slúchadlá, cez ktoré si budú môcť vypočuť detailný výklad o jednotlivých exponátoch v slovenskom jazyku. Celý audioguide je nahovorený formou pútavého objaviteľského príbehu. V prípade potreby bude k dispozícii aj v nemeckom, anglickom alebo českom jazyku.

Výstava je sprístupnená každý deň od 9.00 do 19.00 hod. Vstupné na jednu osobu sa pohybuje od 8 do 16 eur, pričom vstupenky si možno zakúpiť priamo na mieste alebo cez internet. Vstupenky sú predávané na konkrétny, presne určený čas. V prípade nákupu na mieste sa môže stať, že na daný deň už budú vypredané. Na oficiálnej stránke výstavy si však môžete vopred skontrolovať ich dostupnosť. 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia