EXPO SCIENCES EUROPE 2014

Organizátori Asociácia pre mládež, vedu a techniku , MILSET Europe

Miesto konania Žilinská univerzita v Žiline, Univerzitná 8215/1, Žilina

— Zobraziť na mape

AMAVET – Asociácia pre mládež, vedu a techniku získala poverenie od Európskej organizácie MILSET Europe, sídliacej v Bruseli, zorganizovať prestížnu celoeurópsku prehliadku a fórum prác Expo Sciences Europe (ESE).

Expo Sciences Europe sa koná každý párny rok. AMAVET ho bude organizovať už po druhý krát, po dvanástich rokoch, nakoľko ho úspešne zorganizoval v roku 2002. Nad podujatím Expo Sciences Europe 2014  prevzal záštitu J. E. Andrej Kiska, prezident Slovenskej republiky. Keďže podujatie sa uskutoční v priestoroch Žilinskej univerzity, Žilina sa stane centrom a domovom pre mladých šikovných vedcov – študentov stredných škôl z viacerých krajín Európy i mimo nej.

Prehliadky sa zúčastní 300 účastníkov z 24 krajín vrátane Slovenska. Predstavia spolu 86 projektov z oblasti vedy a techniky, ktoré zvíťazili na národných súťažiach. Na podujatí sa bude spolupodieľať 25 dobrovoľníkov z celého Slovenska.

Otvárací ceremoniál podujatia sa uskutoční dňa 8. septembra 2014 o 14:30 hod. v priestoroch Žilinskej univerzity v Žiline, Univerzitná ulica 1, Žilina.  Podujatie je dostupné širokej verejnosti v dňoch 9. a 10. septembra 2014 v čase od 9:00 do 17:00 hod., kedy bude prebiehať prehliadka vedeckých projektov.

Viac informácií o Expo-Sciences Europe 2014, ako aj podrobný program podujatia nájdete na jeho oficiálnej webovej stránke. 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia