Veda v CENTRE: Polymérne mikrokapsuly a liečba cukrovky
Biológia a chémia

Veda v CENTRE: Polymérne mikrokapsuly a liečba cukrovky

Organizátori Centrum vedecko-technických informácií SR , Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti , Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky

Miesto konania Kongresová sála Centra vedecko-technických informácií SR na 2. poschodí

— Zobraziť na mape

Vo štvrtok 25. 2. 2016 o 17.00 hod. predstaví vedecká kaviareň metódu transplantácie enkapsulovaných pankreatických ostrovčekov, ktorá by mohla v budúcnosti pomôcť diabetickým pacientom. Podujatie sa koná v Centre vedecko-technických informácií SR.

Polymérne biomateriály nachádzajú široké uplatnenie v súčasnej medicíne. O jednej z možností budúcej liečby cukrovky pomocou polymérnych mikrokapsúl bude hovoriť vo februárovej vedeckej kaviarni laureát aktuálnej ceny Krištáľové krídlo 2015 v kategórii Medicína a veda Ing. Igor Lacík, DrSc., riaditeľ Ústavu polymérov SAV v Bratislave, významný slovenský chemik a medzinárodne uznávaný odborník na polymérne biomateriály určené pre medicínu.

Hosť februárovej vedeckej kaviarne nám v prednáške vysvetlí princíp prípravy mikrokapsúl a enkapsulácie pankreatických ostrovčekov, priblíži súčasný stav výskumu v tejto oblasti vo svete a na Slovensku.

Vstup na podujatie je ZDARMA.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia