Bukovinský & Chlipala
Podnikateľský sektor

Bukovinský & Chlipala

Advokátska kancelária Bukovinský & Chlipala sa špecializuje najmä na právo duševného vlastníctva, právo informačných technológií (IT právo) a ochranu osobných údajov.

Svoje služby poskytuje na slovenskom právnom trhu už viac ako desať rokov. Od roku 2014 je právnym garantom projektov Science.sk a EuroCloud.sk. Advokátska kancelária Bukovinský & Chlipala je tiež držiteľom titulu Právnická firma roka 2014 – odporúčaná kancelária pre oblasť duševné vlastníctvo, IP/IT/telekomunikácie.

V rámci práva duševného vlastníctva sa kancelária venuje viacerým jeho sféram, ako sú napríklad autorské právo v súvislosti s vývojom softvéru, ochrana osobných údajov v informačných systémoch a ochrana domén či konanie o registráciu ochranných známok. Právne poradenstvo však poskytuje aj v súvislosti s vedeckým výskumom, presnejšie v oblasti biotechnológií a genetiky (zabezpečenie ochrany výsledkov výskumu, nakladanie s výsledkami výskumu, asistencia pri podávaní prihlášok na udelenie patentov a podobne).

Advokátska kancelária Bukovinský & Chlipala je okrem spomínaných projektov aj odborným partnerom festivalu vedy Európska Noc výskumníkov a v roku 2013 bola generálnym partnerom výročnej konferencie Infotrendy 2013. Pracovníci advokátskej kancelárie sa aktívne zúčastňujú konferencií týkajúcich sa IT práva a práva duševného vlastníctva.

Za poskytovanie právneho poradenstva a rozvoj kancelárie v oblasti IT práva a práva duševného vlastníctva zodpovedá JUDr. Ing. Miroslav Chlipala, PhD.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia