Ústav elektrotechniky FEI STU
Fakulta elektrotechniky a informatiky STU Sektor vysokých škôl

Ústav elektrotechniky FEI STU

Súčasťou ústavu sú štyri oddelenia: Oddelenie meracej techniky, Oddelenie vysokofrekvenčnej techniky a optoelektroniky, Oddelenie teoretickej elektrotechniky, Oddelenie modelovania elektromagnetických štruktúr a systémov.

Súčasná vedecko-výskumná činnosť na Ústave elektrotechniky je sústredená do nasledovných oblastí: aplikovaný magnetizmus (príprava nových magentických materiálov, skúmanie ich vlastností), magnetická nedeštrukruktívna defektoskopia, diagnostické systémy, optické vlnovody, optické vláknové senzory, elektromagnetická kompatibilita, číslicové spracovanie obrazu a využitie umelej inteligencie, rozvoj metód modelovania a simulácií elektromagnetických polí, mikro-elektro-mechanické systémy, mikrovlnné merania.

Súčasťou výskumnej činnosti ústavu sú aj projekty ako napr. Pokročilé materiály a štruktúry pre elektrotechniku, elektroniku a biomedicínske aplikácie na báze feritov s rozmermi častíc v oblasti mikrometrov a nanometrov, Elektromagnetická kompatibilita technologických zariadení v gumárenskom priemysle či Metódy validácie vybraných skúšok elektromagnetickej kompatibility.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia