Zora Jaurová
Popularizácia a komercializácia

Zora Jaurová

Neulogy, a.s.

expertka na kultúrnu politiku a kreatívny priemysel

Štúdium:  divadelná dramaturgia na VŠMU v Bratislave

Pracoviská s významné funkcie: v roku 2004-2008 pracovala ako riaditeľka národnej kancelárie európskeho grantového programu Kultúra. V roku 2004–2006 zastupovala Slovensko vo Výbore pre kultúrne záležitosti Rady EÚ. V rokoch 2005–2011 bola členkou výkonného výboru a v rokoch 2008-2011 viceprezidentkou strešnej európskej organizácie pre kultúru Culture Action Europe (www.cultureactioneurope.org ). Od apríla 2007 pôsobila vo funkcii hlavného konzultanta projektu Košice – Interface 2013, ktorý sa stal víťazným projektom v slovenskej súťaži o titul Európske hlavné mesto kultúry 2013. V októbri 2008 bola vymenovaná do funkcie umeleckej riaditeľky projektu, v ktorej pôsobila do mája 2011.

Dnes pôsobí ako producentka, expertka na kultúrnu politiku a kreatívny priemysel. Dlhodobo spolupracuje so slovenskou spoločnosťou Neulogy, a.s. na projektoch podpory kreatívneho priemyslu na Slovensku.

Ako konzultantka sa podieľala na viacerých projektoch Európskych hlavných miest kultúry a medzinárodných umeleckých projektoch. Je prezidentkou slovenského Fóra kreatívneho priemyslu a členkou európskeho top-expertného panelu  European Creative Industries Alliance (www.eciaplatform.eu ).

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia