Iveta Zentková
Veda a výskum

Iveta Zentková

doc., Ing., CSc.

Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre

dekanka Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre

Vzdelanie: Prevádzkovo-ekonomická fakulta VŠP v Nitre, 1980

Pracoviská a významné funkcie: 1987 CSc. na Fakulte riadenia EU v Bratislave; 1999 doc. na Fakulta ekonomiky a manažmentu SPU; pedagogička na Katedre ekonomiky FEM SPU v Nitre; od r. 2011 dekanka Fakulty ekonomiky a manažmentu SPU v Nitre.

Členstvá: 1998 - 2006 členka Akademického senátu FEM SPU; 2006 - 2010 podpredsedníčka Akademického senátu SPU; od r. 2008 členka stálej pracovnej skupiny Akreditačnej komisie pre oblasť výskumu 8 Ekonómia a manažment; členka Vedeckej rady FEM; členka redakčnej rady vedeckého časopisu Acta oeconomica et informatica; členka Odborovej komisie pre študijný odbor Odvetvové a prierezové ekonomiky.

Vedecko-výskumná činnosť: oblasť správania sa trhových subjektov na parciálnych trhoch s poľnohospodárskymi komoditami a potravinami, vplyv globalizácie a regionalizácie na tieto trhy, cenové transmisie, cost-benefit analýzy obnoviteľných zdrojov energie a iné. Bola riešiteľkou a spoluriešiteľkou 26 medzinárodných a domácich výskumných a vzdelávacích projektov.

Publikácie: autorka a spoluautorka vysokoškolských učebníc, študijných a učebných pomôcok, vedeckej monografie Vplyv potravinovej a agrárnej politiky na trh s potravinami, množstva vedeckých a odborných príspevkov v zahraničných a domácich časopisoch a zborníkoch.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia