Rudolf Sivák
Veda a výskum

Rudolf Sivák

Dr.h.c., prof. Ing., PhD.,

Národohospodárska fakulta EUBA
Ekonomická univerzita v Bratislave

prorektor pre rozvoj

Vzdelanie: Národohospodárska fakulta VŠE v Bratislave, 1977

Pracoviská a významné funkcie:  od r. 1977 Národohospodárska fakulta EU v Bratislave (tajomník fakulty, prodekan, dekan); od r. 2007 do r. 2014 rektor EU v Bratislave, aktuálne prorektor pre rozvoj EU v Bratislave

Vedecko-výskumná činnosť: teória a politika podniktaľských financií, rizika a neistoty vo financiách. Školiteľ 9 doktorandov. Spoluriešiteľ množstva projektov (Leonardo da Vinci, MVTS, VEGA, SOKRATES-Erasmus, ESF, OPVaV).

Členstvá: externý člen Výboru NR SR pre rozpočet a menu; člen viacerých riadiacich orgánov podnikateľských subjektov v SR; predseda Disciplinárnej komisie Slovenskej komory audítorov; člen Kolégia Ministra hospodárstva SR; predseda redakčnej rady časopisu Dane a účtovníctvo v praxi; predseda Asociácie dekanov ekonomických a manažérskych fakúlt SR; člen Rady pre vysoké školstvo a celoživotné vzdelávanie (poradného orgánu MŠ SR); člen redakčnej rady časopisu Obchodně podnikatelské fakulty v Karviné (SU v Opavě); člen Predstavenstva Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory; člen Výboru pre vzdelávanie SOPK; predseda Úradu pre dohľad nad výkonom auditu; člen Správnej rady Confucius Institute in Bratislava, n.o.; predseda Rady fondu NIL; člen Európskej akadémie vied a umení; člen Vedeckej rady SAV; člen redakčnej rady časopisu Praque Economic Papers; viceprezident Slovenskej rektorskej konferencie; člen Slovenskej ekonomickej spoločnosti; podpredseda Hospodárskeho a sociálneho výboru SR; konzultant Zboru poradcov predsedu vlády SR pre hospodársku politiku. Člen viacerých vedeckých rád univerzít a VŠ v SR a ČR; člen viacerých komisií na hodnotenie činnosti ekonomických subjektov v SR.

Publikácie: 10 monografií, 4 VŠ učebnice, 9 prác v zahr. a domácich karentovaných časopisoch, 28 prác v nekarent. časopisoch, 15 skrípt a učebných textov, vyše 70 citácií v CC a zahr. publikáciách.

   

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia