Národohospodárska fakulta EUBA
Ekonomická univerzita v Bratislave Sektor vysokých škôl

Národohospodárska fakulta EUBA

Národohospodárska fakulta Ekonomickej univerzity v Bratislave sa podieľa na vytváraní spoločensky a ekonomicky významných podkladov a materiálov významných pre fungovanie spoločnosti.

Štruktúru fakulty tvoria Katedra aplikovanej informatiky a výpočtovej techniky, Katedra bankovníctva a medzinárodných financií, Katedra ekonomickej teórie, Katedra financií, Katedra hospodárskej politiky, Katedra pedagogiky, Katedra poisťovníctva, Katedra sociálneho rozvoja a práce a Katedra verejnej správy a regionálneho rozvoja.

Vzdelávacia ako aj vedeckovýskumná činnosť fakulty sa dlhodobo orientuje nielen na národohospodársku – makroekonomickú úroveň národného hospodárstva, ale aj na podnikateľskú – mikroekonomickú sféru, na bankovníctvo, daňovníctvo, poisťovníctvo, verejné financie, podnikateľské a medzinárodné financie, na regionálny rozvoj, verejnú správu a samosprávu, na prienik informatizácie do jednotlivých oblastí riadiacich a rozhodovacích činností. Vedeckovýskumná činnosť sa prioritne orientuje na aktuálne ekonomické problémy rozvoja hospodárstva Slovenska a EÚ, ako aj na vybrané globálne problémy svetovej ekonomiky, a to tak v rovine ekonomickej teórie, ako aj aplikovaného výskumu.

Súčasťou výskumu sú projekty ako napríklad ESPON - Knowledge, Innovation, Territory (KIT) či EÚ v novej komplexnej geografii ekonomických systémov: hodnotenie modelov, nástrojov a politík.

Fakulta vydáva vedecký časopis Nová Ekonomika.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia