Katedra informatiky a automatizačnej techniky FEaVT TUZVO
Fakulta environmentálnej a výrobnej techniky Sektor vysokých škôl

Katedra informatiky a automatizačnej techniky FEaVT TUZVO

Hlavnou úlohou katedry je komplexné zabezpečovanie špecializovanej pedagogickej a vedeckovýskumnej práce v oblasti využívania prostriedkov informatiky, počítačovej grafiky, informačných systémov, elektrotechniky a automatizačnej techniky.

Vedecko-výskumná činnosť katedry je zameraná do oblastí aplikácie automatického riadenia, senzorov, aplikovanej informatiky, počítačovej grafiky a elektronického vzdelávania. Realizuje sa v úzkej spolupráci s katedrami jednotlivých fakúlt, odbornými pracoviskami univerzity, s lesníckou, drevárskou a technickou praxou a vedecko-výskumnými pracoviskami.

Súčasťou katedry sú aj Laboratórium merania a servomechanizmov, Laboratórium senzorov a elektrických systémov, Laboratórium riadiacich systémov s monolitickými mikropočítačmi, Laboratórium programovateľných automatov a Laboratórium aplikovanej informatiky.

Súčasťou výskumu katedry je aj riešenie vedeckých projektov ako napríklad Tvorba interaktívnej multimediálnej učebnice ‚‚Mechatronika pre stredné odborné školy‛‛, Automatická verifikácia a identifikácia prostriedkami biometrie a diskrétnych transformácií či Výskum hybridných mikrozdrojov elektrickej energie.

 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia