VIDEO: Startupy nie sú bublina, vo Fínsku zatiaľ nepraskajú

— Zuzana Vitková

Spojenie Slovenska a Fínska nemusí byť vždy predzvesťou hokejového zápasu. V rámci videokonferencie s názvom Inovators connect diskutovali slovenskí a fínski podnikatelia o podpore inovatívnych biznis myšlienok v oboch krajinách.

VIDEO: Startupy nie sú bublina, vo Fínsku zatiaľ nepraskajú

Na smímke z videokonferencie je Ari Korhoner

Ako to vyzerá, keď sa v rámci jednej debaty stretnú štyria kreatívni podnikatelia z dvoch štátov? Pozrite si skrátený záznam z diskusie o tom, ako to chodí na Slovensku a vo Fínsku v oblasti rizikového podnikania a startupov.

O systéme financovania startupov, podpore zo strany verejnosti, ale aj slovensko-fínskych obchodných vzťahoch hovoria, fínsky biznis anjel  Ari Korhoner, prezident slovensko-fínskeho startupu v oblasti „čistých technológií“ Janne Hietaniemi a jeho slovenský viceprezident Radoslav Mizera. Debatu moderoval Ivan Štefunko, ktorý stojí na čele spoločnosti spravujúcej fondy rizikového kapitálu.

Stretnutie, ktoré sa realizovalo pomocou videochatu Google Hangouts, zorganizovala Slovenská inovačná komunita v spolupráci so spoločnosťou Neulogy, Ministerstvom zahraničných veci SR a Slovenskou Alianciou pre Internetovú Ekonomiku.

Skrátená verzia videokonferencie v angličtine


celú verziu videokonferencie nájdete tu

Kto sa rozprával o biznise?

Ari Korhoner je fínsky biznis anjel, podnikateľ a investor do rizikového kapitálu. V roku 2013 bol jedným zo spíkrov a členov poroty na súťaži StartupAwards. Za posledných šesť rokov investoval do 21 rozličných spoločností a je tiež investorom v seedových fondoch ako  Spintop Ventures, Seedcamp a 500 Startups.

video vizitka

Janne Hietaniemi je CEO a prezident fínsko-slovenskej firmy Solved - The Cleantech Company Ltd., ktorá sa zaoberá poradenstvom v rámci globálnych environmentálnych výziev.  V minulosti riadil niekoľko spoločností, ktoré sa taktiež zaoberali environmentálnymi otázkami. Je autorizovaným energetickým auditorom a globálnym obchodným konzultantom s viac ako dvadsaťročnou praxou.    

video vizitka

Radoslav Mizera je spoluzakladateľ, viceprezident a R&D manažér spoločnosti Solved - The Cleantech Company Ltd. V minulosti pôsobil ako analytik a biznis konzultant spoločnosti Finpro´s Global Cleantech Analyst na projektoch vo Fínsku, centrálnej a východnej Európe a v Číne.

video vizitka

Debatu moderoval Ivan Štefunko, sériový podnikateľ a jeden z prvých podnikateľských anjelov na Slovensku. Od roku 2006 pôsobí ako mentor, konzultant a spoluzakladateľ mnohých inovatívnych firiem. Je spoluautorom a konzultantom viacerých strategických dokumentov a analýz v oblasti technologického transferu a inovačného ekosystému, venture kapitálu a podpory podnikania na Slovensku. V súčasnosti stoji na čele spoločnosti Neulogy Ventures, ktorá spravuje fondy rizikového kapitálu.

video vizitka

Odporučiť e-mailom

Komentáre

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia