VIDEO: ERC granty vám vysvetlí krátky animák

— Frédérique Hazéová

Keď žiadate o grant pre svoj výskum, môžete sa pri tom celkom natrápiť. ERC granty patria medzi tie najnáročnejšie, čo je však úmerné ich prestížnosti. Aj preto Európska rada pre výskum na svojich stránkach zverejnila video, ktoré vám hravou formou vysvetlí ako sa môžete o podporu pre svoj projekt uchádzať aj vy.

VIDEO: ERC granty vám vysvetlí krátky animák

zdroj obrázku: ERC

Ako môžete získať grant?

Európska rada pre výskum (ERC) už od svojho založenia poskytuje finančnú podporu excelentným vedcom, ktorí sa venujú základnému výskumu na hranici poznania a ich projekty sľubujú významný prínos pre spoločnosť. A to aj za predpokladu, že sú vysoko rizikové, čo znamená, že na ceste k ich úspešnému zavŕšeniu sa nachádzajú mnohé nebezpečenstvá či neistoty. Kľúčovou úlohou ERC je totiž podporovať rozvoj excelentného výskumu v Európe, a to aj prostredníctvom jeho financovania.

Žiadosti o granty a návrhy výskumných projektov prechádzajú náročným hodnotiacim procesom. Najnovšie animované video z dielne ERC zrozumiteľne vysvetľuje nielen celý tento proces, ale ponúka aj jasný prehľad o jednotlivých druhoch grantov, ktoré Európska rada pre výskum ponúka. Popisuje kedy a kto sa o podporu z ERC môže uchádzať a sprostredkúva viacero užitočných rád, ako sa pripraviť na podávanie návrhu či na jeho obhajobu.

Pokiaľ sa o možnostiach financovania zo zdrojov ERC chcete dozvedieť viac, navštívte sekciu Financovanie a granty na oficiálnej stránke Európskej rady pre výskum. Informácie o najnovších výzvach z Európskej komisie nájdete v našej sekcii Výzvy a granty.

Odporučiť e-mailom

Komentáre

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia