Tip: Farmaceutická spoločnosť hľadá nové talenty

— Frédérique Hazéová

Globálna farmaceutická spoločnosť hľadá nové talenty v oblasti výskumu a vývoja. Ohlásila, že v priebehu roka 2014 ponúkne celkovo až 600 nových pracovných miest.

Tip: Farmaceutická spoločnosť hľadá nové talenty

Ilustračná fotografia, zdroj: flickr.com, U.S. Army Environmental Command

Spoločnosť Novo Nordisk vznikla v roku 1922 zásluhou manželov Augusta a Marie Kroghovcov. Počas svojej návštevy v Amerike sa dozvedeli o dvoch kanadských vedcoch, Frederickovi Bantingovi a Charlesovi Bestovi, ktorí začali liečiť diabetes inzulínom z extraktu pankreasu hovädzieho dobytka. Inšpirovaní týmito priekopníkmi požiadali o povolenie na produkciu inzulínu v ich rodnom Dánsku. Maria Kroghova, lekárka a štvrtá žena v Dánsku, ktorá získala doktorát v medicíne, sama trpela diabetom 2. typu. Po návrate domov August Krogh spolu s Hansom Christianom Hagedornom, odborníkom na reguláciu hladiny cukru v krvi, založili Nordisk Insulin Laboratorium a v marci 1923 už liečili prvých pacientov.

Novo Nordisk sa v nadväznosti na svoje historické korene zameriava najmä na diabetológiu, presnejšie na prevenciu cukrovky, jej včasnú diagnostiku a liečbu, no zaoberá sa aj starostlivosťou o pacientov s hemofíliou, liečbou rastovým hormónom či hormonálnou substitučnou liečbou.

Spoločnosť v súčasnosti hľadá nové talenty z oblasti výskumu a vývoja. V priebehu celého roka by mala ponúknuť až 600 pracovných príležitostí. Výskumná a vývojová časť Novo Nordisk R&D, pre ktorú spoločnosť hľadá nové posily, sa zaoberá vývojom novej generácie zdravotnej starostlivosti, ale aj zdokonalením už existujúcich liekov, procesov a prístrojov. Hlavným cieľom jej činností je objaviť a vyvinúť inovatívne biologické lieky, ktoré budú následne sprístupnené pacientom z celého sveta. Zhmotnením vedeckých objavov sa tak môžu skvalitňovať liečebné postupy a možnosti ľudí, ktorí trpia cukrovkou, hemofíliou, obezitou, poruchami rastu či zápalmi.

Ako na to?

Na internetovej stránke novonordisk.com môžete počas celého roka nájsť najrôznejšie aktuálne pracovné ponuky v oblasti výskumu a vývoja situované vo viacerých krajinách. Uchádzať sa o ne môžete priamo na stránke. Po rozkliknutí ponuky, ktorá vás zaujala, sa dostanete k detailnému popisu práce, informáciám o požadovanej kvalifikácii a nárokoch na uchádzača či ku kontaktným osobám, na ktoré sa môžete v prípade ďalších otázok obrátiť.

Ak vás konkrétna ponuka reálne osloví a zodpovedáte požiadavkám spoločnosti, stačí už len kliknúť na tlačidlo „Apply“. V niektorých prípadoch vás systém požiada, aby ste sa na stránke zaregistrovali a vytvorili si tak vlastné konto. Následne sa priamo v internom systéme spoločnosti prihlásite ako uchádzač o danú pracovnú pozíciu vytvorením si vlastného profilu, vložením životopisu, motivačného listu a podobných nevyhnutných údajov, ktoré od vás budú priebežne požadované. Celý proces je pomerne jednoduchý a prehľadný.

Priamo na úvodnej stránke pracovných ponúk si kliknutím na ikonu „Email job agent“ môžete nastaviť aj pravidelné zasielanie nových pracovných príležitostí na váš e-mail, aby ste nezmeškali tú pravú. Pokiaľ sa chcete o najnovších pracovných príležitostiach vo výskumných a vývojových centrách Novo Nordisk dozvedieť viac, prezrite si ich aktuálnu ponuku na stránke novonordisk.com.

Odporučiť e-mailom

Komentáre

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia