Človek a spoločnosť

XV. Kvalitatívny prístup a metódy vo vedách o človeku Pätnásť rokov kvality? Kritický pohľad na stav kvalitatívneho výskumu

Organizátori Fakulta sociálnych a ekonomických vied UK , Ústav výskumu sociálnej komunikácie SAV , Ústav experimentálnej psychológie SAV

Miesto konania Fakulta sociálnych a ekonomických vied UK, Bratislava

— Zobraziť na mape

V dňoch 1. a 2.2016 sa na Fakulte sociálnych a ekonomických vied UK uskutoční konferencia s ázvom XV. Kvalitatívny prístup a metódy vo vedách o človeku - Pätnásť rokov kvality? Kritický pohľad na stav kvalitatívneho výskumu.

Pätnásty ročník konferencie „Kvalitatívny prístup a metódy vo vedách o človeku“ sa zameria na otázky súvisiace so zmenami v oblasti kvalitatívneho výskumu počas tohto obdobia. Kam sa medzičasom posunulo naše chápanie kvalitatívneho výskumu? Ako sa čoraz širšia akceptácia tohto prístupu odrazila na kvalite výskumov a ich výstupov? Kto sú výskumníci a výskumníčky, ktorí sa kvalitatívnemu výskumu venovali pred 15 rokmi a dnes: možno povedať, že sa tu vytvárajú kvalitatívne výskumnícke školy, ktoré by systematicky rozvíjali určité témy? Dochádza k výmene generácií? Ako sa od seba učíme, ako spolupracujeme, ako si vymieňame skúsenosti? Robíme dnes kvalitnejší kvalitatívny výskum ako pred 15 rokmi?

Okrem teoretických a metodologických úvah k tejto téme vítame predovšetkým príspevky venované empirickým kvalitatívnym štúdiám z rôznych oblastí vied (psychológia, sociológia, verejná politika, pedagogika, lekárstvo, antropológia, lingvistika, atď.) Konferencia je však tradične otvorená aj ľuďom z praxe, radi privítame napríklad kritické prípadové štúdie.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia