Stanislav Kmeť
Veda a výskum

Stanislav Kmeť

prof., Ing., CSc.

Katedra kovových a drevených konštrukcií ÚIS SF TUKE
Ústav inžinierskeho staviteľstva SvF TUKE
Stavebná fakulta TUKE
Technická univerzita v KE

prorektor TU v Košiciach pre vedu a výskum

Vzdelanie: Stavebná fakulta VŠT v Košiciach, 1982

Pracoviská a významné funkcie: Stavebná fakulta TU v Košiciach: 1989 CSc., 1992 docent, 2000 profesor. Vedúci Katedry kovových a drevených konštrukcií Stavebnej fakulty TUKE, prodekan fakulty pre zahraničné vzťahy a vedeckú výchovu; od r. 2000 dekan Stavebnej fakulty TUKE; 1994 - 1997 prorektor TUKE pre rozvoj; riaditeľ Ústavu inžinierskeho staviteľstva Stavebnej fakulty TU v Košiciach.

Vedecko-výskumná činnosť: problematika veľkorozponových nosných konštrukcií a tensegrity systémov, tvorbu transformačných modelov, tvarovú a materiálovú optimalizáciu, spoľahlivosť, reológiu a pružno-plastické pretváranie, tvorbu inteligentných nosných sústav a ich modelovanie, aplikáciu metód umelej inteligencie a vývoj pravdepodobnostných prístupov pri analýze a overovaní spoľahlivosti nosných systémov. 36 realizovaných projektov. 

Publikácie: 4 knižné publikácie, 65 článkov v časopisoch, 140 referátov v zborníkoch, 50 expertíznych prác a posudkov pre prax.

Členstvá: člen pracovnej skupiny Medzinárodnej organizácie pre škrupinové a priestorové konštrukcie, viceprezident a štatutárny zástupca Európskej vedeckej spoločnosti pre výskum strešných konštrukcií, predseda a člen skúšobných komisií Slovenskej komory stavebných inžinierov pre autorizáciu a overovanie odbornej spôsobilosti stavebných inžinierov, člen Rady Slovenskej spoločnosti pre oceľové konštrukcie a ďalších medzinárodných a domácich komisií, spoločností a organizácií. Je členom redakčných rád viacerých domácich a medzinárodných časopisov, napr. Building Research Journal, Pollack Periodica - An International Journal for Engineering and Information Sciences.  

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia