Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, n. o.
Sektor vysokých škôl

Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave, n. o.

Dlhodobým poslaním fakulty je vychovávať odborných pracovníkov pre misijné a rozvojové projekty sociálneho, charitatívneho, zdravotníckeho zamerania doma i v zahraničí.

Pôsobenie fakulty vychádza z duchovných hodnôt evanjeliového posolstva a zo všeobecných humanitných princípov, hlavne úcta k človeku, ochrana života, rozvoj kultúry. Súčasťou výskumnej činnosti fakulty sú projekty ako napríklad Výskum optimalizácie výberu medzistavcových náhrad a hodnotenie spinálnej geometrie na základe modelu krčnej chrbtice či Výskum zlepšenia možností priestorovej orientácie pri operácii mozgu na základe syntézy viacerých modalít v reálnom čase.

Štruktúru univerzity tvoria Katedra ošetrovateľstva, Katedra sociológie, Katedra misiológie, Katedra psychológie, Katedra sociálnej práce, Katedra Verejného zdravotníctva a manažmentu v zdravotníctve, Katedra právnych disciplín, Katedra tropického zdravotníctva, Katedra Teoretických disciplín, Laboratórnych vyšetrovacích metód a Zubnej techniky, Katedra soc. práce s etnickými minoritami, utečencami a ľudských práv, Katedra prenatálnej a perinatálnej psychológie, medicíny a sociálnych vied.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia