Katedra leteckej technickej prípravy LF TUKE
Letecká fakulta TUKE Sektor vysokých škôl

Katedra leteckej technickej prípravy LF TUKE

Organizačnú štruktúru katedry tvoria Oddelenie základov leteckej elektrotechniky a kybernetiky a Oddelenie základov leteckého strojárstva.

V súčasnosti katedra disponuje deviatimi špecializovanými laboratóriami: Laboratórium elektrotechniky, Laboratórium elektroniky, Laboratórium elektrických meraní, Laboratórium magnetometrie, Laboratórium senzoriky, Laboratórium mechanických skúšok materiálov, Laboratórium metalografie, Laboratórium diagnostiky a Laboratórium e-Dom.

Katerda vykonáva vedecko-výskumnú činnosť vo vybraných oblastiach leteckej elektrotechniky a stojárstva, najmä v aplikovanej magnetometrii, diagnostike a materiálovom inžinierstve. Základný vedecký výskum je zameraný na konštrukciu snímačov fyzikálnych polí, návrh obvodov snímačov magnetických polí, číslicové spracovanie signálov, návrh číslicových filtrov, navigáciu podľa fyzikálnych polí, meranie fyzikálnych veličín, návrh neurónových sietí. V oblasti leteckého strojárstva je základný výskum zameraný na zisťovanie mechanických vlastností materiálov, najmä únavy kovov vrátane metalografických rozborov, v oblasti diagnostiky motorov na vibrodiagnostiku.

 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia