Quark
Centrum vedecko-technických informácií SR Štátny sektor

Quark

Magazín o vede a technike

Mesačník Quark vychádza od roku 1994. Je pokračovateľom známeho populárno-náučného časopisu Elektrón, začala ho vydávať tá istá skupina redaktorov.
Quark sa venuje popularizácii vedy a techniky prístupnou formou. Počas svojej existencie na trhu sa etabloval ako jediný popularizačný slovenský časopis, orientujúci sa na vedu, výskum a techniku.

Zameriava sa najmä na staršiu mládež, študentov,pedagógov a všetkých, ktorí pociťujú potrebu kontinuálne sa vzdelávať, uspokojuje zvedavosť po novinkách a zaujímavostiach z rôznych oblastí života. Vydáva ho Centrum vedecko-technických informácií, spoluvydavateľom je Slovenská akadémia vied a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu.

Od roku 2002 existuje aj webová stránka www.quark.sk, ktorá prešla viacerými zmenami. V roku 2006 založila redakcia v rámci projektu s podporou Agentúry na podporu výskumu a vývoja (APVV) popularizačný portál www.equark.sk.

Obsah časopisu tvoria pravidelné rubriky: počítačové novinky a digitálne technológie, astronomický a historický kalendár, aerobik pre mozgové bunky – logické príklady, novinky zo sveta automobilov, lietadiel, lodí, železníc, testovanie nových výrobkov, zaujímavé stavby, otázky čitateľov i odpovede odborníkov, úspechy študentov na rôznych súťažiach, zaujímavosti z architektúry, geografie, histórie, novinky z astronómie, biológie, chémie, fyziky, energetiky a nových technológii, jazyková poradňa, téma na zamyslenie – články na podporu zdravého životného štýlu, poviedka alebo čítanie z knižných noviniek.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia