Inovátori z celého sveta majú pomôcť indickým farmárom
Organizácia Greenpeace vyzýva dizajnérov, vynálezcov, výskumníkov, či študentov z celého sveta, aby navrhli nové čerpadlo na zavlažovanie, ktoré by zachránilo živoby...
Organizácia Greenpeace vyzýva dizajnérov, vynálezcov, výskumníkov, či študentov z celého sveta, aby navrhli nové čerpadlo na zavlažovanie, ktoré by zachránilo živoby...
Americkí výskumníci vypočítali, že keby sme ornú pôdu nevyužívali na produkcia biopalív a krmiva pre zvieratá, dokázali by sme nasýtiť o štyri miliardy viac ľudí....
Nové výskumy ukázali, že na chuť jedla môže vplývať aj teplota nápoja, ktorým jedlo zapíjame, či tvar a veľkosť podnosu....
Výsledky výskumu slovenského vedca Martina Hajducha a jeho tímu môžu pomôcť k lepšiemu pochopeniu celiakie. Technológiu presnej detekcie proteínov využívajú...
Vedci zistili, že kardiovaskulárne riziko pri červenom mäse môže zvyšovať L-karnitín, ktorý konzumujeme spolu s mäsom. Riziko je vyššie pri pravidelnej konzumácii....
Klimatické zmeny sa na slovenských lesných ekosystémoch zatiaľ výraznejšie neprejavili, ale v budúcnosti sa tomu podľa odborníkov nevyhneme. Pri aktuálnych trendoch sa n...
Ak verejnosť financuje vedu zo svojich daní, jej výsledky by mali byť bežne prístupné. V USA a Európe sa k tomu podnikli prvé kroky....
Ak by farmári predávali svoje produkty len miestnym reštauráciám a obchodom, mohli by zarobiť viac. Podľa vedcov si dokážu jednoduchšie znižovať náklady a môžu si ti...
Podľa vedcov niektorí farmári podceňujú biodiverzitu v poľnohospodárskych oblastiach. Divoké včely sú v opeľovaní efektívnejšie ako domestifikované....
Gén z riasy pomohol vedcom vytvoriť rastlinu s olejnatými listami. Môže mať veľký prínos pre výrobu piopalív, alebo pre krmivo....