Technika

Dopravné stavby a dopravné inžinierstvo ako systémové riešenie

Organizátori Stavebná fakulta STU , Slovenská cestná spoločnosť; Slovenská komora stavebných inžinierov

Miesto konania Hotel SOREA SNP, Jasná, Nízke Tatry

— Zobraziť na mape

V dňoch 15.-16.11. 2016 sa v hoteli SOREA SNPv Jasnej uskutoční seminár Dopravné stavby a dopravné inžinierstvo ako systémové riešenie. Podujatie organizuje Katedra dopravných stavieb v spolupráci so Slovenskou cestnou spoločnosťou ZSVTS - Odborná sekcia Cestné staviteľstvo, Slovenskou komorou stavebných inžinierov a organizátorom Kongres STUDIO, spol. s r. o.

Poznatky z projektovania a realizácie dopravných stavieb – najmä miestnych komunikácií a ciest sú také, že veľmi často neboli dobre vyriešené dopravné problémy, alebo neboli využité, často chýbalo dopravné plánovanie. Domnievame sa, že cestné a mestské dopravné inžinierstvo a v širšom ponímaní dopravné inžinierstvo a dopravné stavby tvoria jeden systém. Jednou z hlavných tém seminára je (netradične) problematika dopravného inžinierstva a v nadväznosti ochrana životného prostredia. V tejto súvislosti je aj téma Cestné a stavebné materiály a vývoj v technológiách, ich technický rozvoj a environmentálne akceptovateľné technológie. A vždy je potrebné zohľadniť aj poznatky z problematiky zo zahraničia.

Seminár je určený investorom a správcom cestných komunikácií, cestným inžinierom v projekcii a zo stavieb, ako aj odborníkom z výskumu, vývoja a vysokých škôl.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia