Katedra spojov FPEDAS UNIZA
Fakulta prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov Sektor vysokých škôl

Katedra spojov FPEDAS UNIZA

Katedru tvoria štyri oddelenia: Oddelenie technológie a prevádzky spojov, Oddelenie ekonomiky spojov, Oddelenie elektronických komunikácií a služieb a Centrum výskumu a transferu poznatkov.

Katedra spojov je zameraná na vzdelávanie v oblasti informačno-komunikačných technológií, poštových služieb, technológií a elektronických komunikácií.

Vedecko-výskumná činnosť je  zameraná na výskum technológií v pošte a elektronických komunikáciách, vrátane diagnostikovania procesov a hodnotenia kvality služieb, výskum prejavov zákonov a zákonitostí v pošte, elektronických komunikáciách osobitne s dôrazom na modelovanie vývojových tendencií, reguláciu a dereguláciu, skúmanie ekonomiky a manažmentu pôsobiacich na trhu, výskum úloh infraštruktúry v procese rozvoja regiónov a územia.

Výskum zahŕňa aj riešenie vedeckých projektov ako Kreatívna ekonomika - národohospodárske a regionálne podmienky a stimuly (KRENAR), On-line riadenie výučby v procese vzdelávania v oblasti informačno-komunikačných technológií či Modelovanie difúzie znalostí v podnikových hodnotových reťazcoch.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia