Ján Čelko
Veda a výskum

Ján Čelko

prof., Ing., CSc.

Žilinská univerzita v Žiline

prorektor Žilinskej univerzity v Žiline pre vedu a výskum

Vzdelanie: Fakulta prevádzky a ekonomiky dopravy a spojov Žilinskej univerzity v Žiline, 1983

Pracoviská a významné funkcie: 1984 - 1985 Slovenská správa ciest Žilina, cestné stavby Žilina; 1985 - 1996 odborný asistent Fakulty PEDaS/Stavebnej fakulty VŠDS v Žiline; 1996 - 2002 docent Stavebnej fakulty VŠDS v Žiline; od r. 2002 profesor na Katedre cestného staviteľstva Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline; 2002 - 2010 dekan Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline; od r. 2010 prorektor Žilinskej univerzity v Žiline pre vedu a výskum.

Vedecko-výskumná činnosť: Dopravné plánovanie a dopravné inžinierstvo, diagnostika povrchových vlastností vozoviek, systém hospodárenia s vozovkou.

Publikácie: 3 monografie, 5 vysokoškolských učebníc, 34 vedeckých prác v časopisoch, 71 vedeckých prác v zborníkoch, 19 vystúpení na medzinárodných konferenciách, vyše 100 projektov, expertíz a posudkov.

Členstvá: člen Slovenskej komory stavebných inžinierov; člen World Road Association (PIARC); člen iSMARTi (International Society for Maintenance and Rehabilitation of Transport Infrastructures); člen Vedeckej rady Žilinskej univerzity v Žiline; predseda Vedeckej rady Stavebnej fakulty Žilinskej univerzity v Žiline; člen vedeckých rád Stavebných fakúlt STU v Bratislave, TU v Košiciach, VUT v Brne, TU v Ostrave a ČVUT v Prahe; člen Slovenskej cestnej spoločnosti; člen EUROARCH - European Academy of Architecture; predseda odborovej komisie pre obhajoby doktorandských dizertačných prác na Stavebnej fakulte Žilinskej univerzity v Žiline, člen na Fakulte architektúry STU v Bratislave.   

 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia