Fakulta environmentálnej a výrobnej techniky
Technická univerzita Zvolen Sektor vysokých škôl

Fakulta environmentálnej a výrobnej techniky

Fakulta bola zriadená v roku 1996.

Súčasným cieľom fakulty je vytvoriť špičkové pedagogicko-vedecké pracovisko uznávané doma a v zahraničí. Príprava špičkových odborníkov je zameraná na ekologizáciu výrobných procesov, humanizáciu práce, navrhovanie strojov a zariadení pre spracovania dreva tak, aby sa minimalizovali negatívne vplyvy lesných mobilných strojov na prírodné lesné prostredie a zohľadnili všetky environmentálne aspekty ochrany životného prostredia.

Vedecko-výskumná činnosť je zameraná hlavne na znižovanie materiálovej a energetickej náročnosti výroby, využívanie nových a obnoviteľných energetických zdrojov, efektívne využívanie domácich surovín a uplatňovanie princípov ekologizácie a humanizácie výroby, vrátane riešenia minimalizácie negatívnych dopadov techniky a technológií na životné i pracovné prostredie. Vydáva časopis ACTA FACULTATIS TECHNICAE.

Štruktúru fakulty tvoria Katedra drevárskych strojov a zariadení, Katedra environmentálnej techniky, Katedra informatiky a automatizačnej techniky, Katedra lesnej a mobilnej techniky, Katedra mechaniky a strojníctva, Katedra výrobných technológií a materiálov.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia