Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie ÚPM FCHPT STU
Ústav polymérnych materiálov FCHPT STU Sektor vysokých škôl

Oddelenie polygrafie a aplikovanej fotochémie ÚPM FCHPT STU

Zameranie Polygrafia a fotografia ponúka teoretické a praktické poznatky z oblasti fotochémie, fyzikálnej chémie a technológie povrchových vrstiev.

Výskum je zameraný na oblasti ako napr. vývoj inovatívnych procesov a technológií v oblasti LCF biorafinérií (materiálové biopalivá a biochemikálie), technológia celulózy, výroba celulózy a papiera, konzervačná veda a technológia, forenzné určenie dokumentov, polymérne zmesi a kompozitné materiály na báze biopolymérov a biodegradovateľných polymérnych materiálov, polymérne nanokompozity, kompozitné materiály na báze kaučuku a plastov s magnetickými plnivami, použitie biopolymérov a prírodných polymérov ako zložiek kaučukových zmesí, modifikácia vlákien pre multifunkčné textílie, obnoviteľné zdroje – materiály a energie, recyklácia odpadu z polymérov.

Výskumnú časť tvoria aj projekty ako Metodiky spektroskopického skúmania dokumentov pre potreby kriminalisticko-technických analýz, Metodiky spektroskopického skúmania dokumentov pre potreby kriminalisticko-technických analýz či Vlastnosti tlačených polovodivých vrstiev na báze TiO2 a ZnO a ich vplyv na účinnosť farbivom senzibilizovaných solárnych článkov.

 

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia