Katedra skladovania a spracovania rastlinných produktov FBaP SPU
V súlade dlhodobou vedecko-výskumnou profiláciou pracoviska je prioritou katedry riešenie nasledovných problémov:
- hodnotenie kvality surovín pre výrobu potravín,
- hodnotenie kvality pšenice určenej na potravinárske účely v závislosti od pestovateľských podmienok,
- využitie biologicky aktívnych zložiek rastlinných surovín pri výrobe potravín s definovanými vlastnosťami (potravín s pridanou hodnotou),
- hodnotenie antioxidačnej aktivity rastlinných surovín a potravín, environmentálne, fytopatologické a toxikologické aspekty fuzarióz obilnín vo vzťahu k potravinovej bezpečnosti cereálnych produktov,
- optimalizácia režimu prípravy pšeničného cesta,
- sledovanie a hodnotenie reologických modelov správania sa pekárskych polotovarov a ich vzťah ku kvalite finálnych výrobkov,
- optimalizácia pekárskych technológií,
- hodnotenie kvality sladovníckeho jačmeňa z hľadiska jeho ďalšieho spracovania na slad a pivo,
- optimalizácia sladovníckych a pivovarských technológií,
- senzorické hodnotenie kvality potravín,
- optimalizácia technológií výroby vína. charakteristika a klasifikáciu aromatických látok vo víne.