Katedra ekonomickej teórie NHF EUBA
Národohospodárska fakulta EUBA Sektor vysokých škôl

Katedra ekonomickej teórie NHF EUBA

Katedra ekonomickej teórie má tri oddelenia: Oddelenie ekonómie, Oddelenie makroekonómie a Oddelenie dejín ekonomických teórií a hospodárskych dejín.

Katedra je špecializovaným pedagogickým a vedeckým pracoviskom, ktorého úlohou je zabezpečovať výučbu základných teoretických predmetov Ekonomickej univerzity v Bratislave – ekonomickej teórie, mikroekonómie a makroekonómie. Katedra tiež zodpovedá za rozvoj vedných disciplín: medzinárodné ekonomické vzťahy, hospodárske dejiny (hospodárske dejiny Slovenska, dejiny svetového hospodárstva, dejiny peňazí) a dejiny ekonomických teórií.

Súčasťou výskumnej činnosti katedry je aj riešenie vedeckých projektov ako Význam novej inštitucionálnej ekonómie v súčasnom období, Protirečenia tvorby ľudského kapitálu v novej ekonomike, Alternatívne prístupy k meraniu sociálno-ekonomického rozvoja (v kontexte Stratégie 2020 a ponaučení z globálnej finančnej krízy) či Determinanty formovania znalostnej ekonomiky v kontexte novej hospodárskej stratégie „Európa 2020“.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia