VEDA v CENTRE: Fotonika alebo čo dnes dokážeme so svetlom

VEDA v CENTRE: Fotonika alebo čo dnes dokážeme so svetlom

Organizátori Národné centrum pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti , Centrum vedecko-technických informácií SR

Miesto konania Lamačská cesta 8/A, Bratislava

— Zobraziť na mape

Dňa 26. februára 2015 (vo štvrtok) o 17.00 hod. sa uskutoční tradičná vedecká kaviareň Veda v CENTRE, ktorej hlavnou témou bude pomerne nová vedná disciplína - fotonika.

Do vedeckej kaviarne tento raz zavíta slovenský vedec, fyzik, mikroelektronik a uznávaný odborník na fotoniku prof. Ing. Dušan Pudiš, PhD., z Katedry fyziky na Elektrotechnickej fakulte Žilinskej univerzity v Žiline. Oblasťou jeho vedeckého záujmu sú fotonické štruktúry, technológie ich prípravy a implementácia týchto štruktúr do moderných prvkov v optike a optoelektronike.

Fotonika alebo čo dnes dokážeme so svetlom je názov februárovej Vedy v CENTRE, ktorej témou bude fotonika, ako pomerne nová vedná disciplína, ktorá sa postupne vykryštalizovala na samostatnú oblasť. Fotonika sa opiera o základy tradičných vedných odborov ako sú optika a elektronika. Čo dnes prináša fotonika a akú úlohu v nej a v našej spoločnosti zohráva svetlo, nám objasní vo svojej prednáške profesor Dušan Pudiš.

Vstup na podujatie je voľný.

Pre viac informácií navštívte oficiálnu stránku udalosti.

Prihláste sa na odber noviniek zo sveta vedy priamo do Vášho e-mailu

* povinné polia